Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M64i93l88a28n 18S34t47e41h35l71í61k 7590889753481

Láďa Hruška, Leoš Mareš, Petr a Pavel Novotní. Většinou bulvár nejhrubšího zrna. A Ožuch na to pochopitelně skočí.

+1/0
7.9.2015 9:49
Foto

D78a21v58i74d 14H11o20m27o33l97a 4582642249363

Pizza je pizza a rohlík je rohlík. Rohlíková pizza je blbost, leda snad, kdyby pizzové těsto natřel rajčaty a na to položil rohlík. To je ovšem z gastronomického hlediska perverze nejhrubšího zrna.

Závistivý rozhodně nejsem, přeji úspěch každému, nicméně myslím, že každý by měl vynikat v tom, co opravdu umí. A pan Hruška rozhodně neumí vařit a jediné, co těmito perverzními recepty dosahuje, je totální degradace gastronomie a navíc podpora špatných stravovacích návyků.

+1/0
7.9.2015 9:20
Foto

D17a95v22i13d 65Z94á50p31a62l 9285535697712

Konečně o Hruškovi napsal někdo, kdo nemá mindrák. Není to umění, není to gastronomie, ale sám jsem nahlédl a divil jsem se, že žádné vyložené prasárny tam nejsou. Prostě normální obyčejná kuchařka, která se bude jen víc prodávat. ;-)

0/0
6.9.2015 17:47

J63i36ř30í 17S62v28o53b52o77d59a 2963539659543

Pan Hruška umně využil situace na trhu gastronomie. Je to dobrý podnikatelský záměr. Byl úspěšný, to se v České republice neodpouští. ;-D;-D

+1/0
4.9.2015 21:33

L76u64b30o59š 69Č32e15r28n74ý 6489559327798

Trh gastronomie? Víte vy vůbec co to je?

+1/0
4.9.2015 23:02

R96o56m58a40n 30S43t39o56n89e13k 1899943459701

vaření pana hrušky je urážka gastronomie

+1/0
6.9.2015 20:29

B82e39d46ř25i59c98h 50M72a66r41j67a83n47k65o 6450607803607

Vážený autore, to co dělá pan Hruška, je naprostá degradace gastronomie. Nic jiného k tomu nelze říci... Magdaléna Dobromila Rettigová a Vilém Vrabec se obrací v hrobě.

A nyní vážně. Pan Hruška se inspiroval dobou tzv. Protektorátu, kdy se kvůli nedostatku různých potravin dělaly náhražky-místo kávy pražené žito atd. Dále využil současného trendu uspěchané doby, kdy ani na jídlo není čas. Dříve se u stolu scházela celá rodina a společné jídlo bylo událostí. To bohužel se dnes nepěstuje a pan Hruška na tom šikovně vydělává.

Zdůrazňuji, že se nepovažuji za závistivého Čecháčka!!!!!!!!

+5/0
4.9.2015 16:14

L39i48b55o94r 28S29l76i19v36a96n85s60k39ý 9638344617311

Obsahuje Láďova kuchařka i Váš recept na vlčáka na smetaně?

+2/0
4.9.2015 14:17

B88e38d33ř95i32c38h 34M89a27r71j46a95n72k20o 6390327383657

A co teprve psíčková či kokršpanělský ptáčky......;-D;-D;-D

+1/0
4.9.2015 16:01

M96i24c86h21a26l 48O49ž72u52c86h 6154116134596

Knihu jste neviděla a mluvíte o tom, co tam je či není. Až půjde kolem knihkupectví, tak nahlédněte. Jsou tam samozřejmě promyšlenějsí recepty. Na jogurtových řízečcích nevidím nic špatného a spousta dívek z mých vrstevnic neví ani, co to perkrlt je. Kniha je právě pro takové lidi. Rohlíkové pizzy nejsou o nic horší nebo lepší než nějaké slané pečivo z listového těsta. Chutná to dobře a to jedinné mě zajímá. Taky si rád dám něco opravdu úžasného, ale proč nevyužít pár dní staré rohlíky?

+1/−2
4.9.2015 13:51

M84i44c56h31a57l 64O17ž19u31c15h 6114566394236

Toto bylo mířené paní Čížkové

+1/0
4.9.2015 13:56

H63e86l55e38n11a 97Č36í47ž44k76o22v84á 9561591842468

Jo, knihu jsem neviděla a ani ji vidět nechci. Jestli někdo neví, co je to perkelt, tak nemá studovat knihy za dvě nebo tři stovky, ale má se zeptat babičky, matky nebo tchyně. Protože perkelt je když... vezmete máslo, olej nebo sádlo (co je komu libo), na to hodíte pár cibullí (nakrájených nebo nastrouhaných, opět jak je komu libo), asi tak po minituce na to nasypete kostičky masa (hovězí, vepřové, skopové, jehněčí, rybí, drůbeží... opět jak je komu libo), pět minut to opékáte, aby se maso zatáhlo, pak na to nasypete nakrájená rajčata a papriky, zasypete to paprikou (myslím kořením) a pak to hodinu až dvě (podle toho, co máte za maso) necháte spánembohem existovat, maximálně to mírně podlijete. Neexistuje snad jednodušší pokrm (je to vlastně jen ragú, které stejně tak dobře může dělat s jakoukoli zeleninou, houbami, nebo kořením).

Ale nejde o to, že je to jednoduché, ono to totiž je "normální" jídlo, které zvládne každé desetileté dítě, pokud ho neodháníte od plotny.

A k těm jogurtovým řízečkům: já na nich tedy jednu zásadní špatnost vidím, totiž znehodnocení jogurtu. A využití pár dnů starých rohlíků? Nevím, ale předpokládám, že normální člověk snad odhadne, co se doma sní a nekupuje nadbytečně mnoho rohlíků.

+3/−1
4.9.2015 14:51

M83i25c67h86a20l 38O63ž17u73c73h 6584866914816

Je z vás cítit velký mindrák :)

+1/−4
4.9.2015 15:29

H19e68l18e36n19a 65Č40í76ž10k15o32v47á 9981781192718

Mindrák z čeho? To mi tedy vysvětlete.

+4/0
4.9.2015 17:09

P18a57v33e84l 30H85e88k 8527126343321

Celkem bych pomlčel oč je horší či lepší rohlíková pizza vzhledem k tomu co se dnes snaží vydávat za rohlíky.

0/0
4.9.2015 15:37

Z47d63e36n49ě49k 54M61a67š52e76k 7292498295154

Láďa Hruška obratně zpeněžil recepty, které mu zdarma poslali důvěřiví hlupáci. Proto je jen v pořádku, když část zisku odvádí seniorům.

Letmo jsem zaznamenal, že na Primě? bude mít svůj pořad, něco jako byl receptář Přemka Podlahy. V upoutávce buntošil, aby mu lidé posílali svoje nápady a "vychytávky". Takže za rok, za dva, se dočkáme nové knihy - Báječné nápady Ládi Hrušky.

+4/−1
4.9.2015 13:51

M17i24c62h63a72l 38O84ž97u12c65h 6104636174616

Závistivej čecháček.

+1/−3
4.9.2015 13:52

Z33d79e64n34ě83k 43M91a22š73e64k 7822928475204

Těší mě, Mašek.

+6/−1
4.9.2015 13:56

M66i94c87h17a14l 78O22ž70u36c87h 6384956464496

Ou jsi mě úplně zničil :) bylo by možné se potkat, rád bych někdy viděl, jak takoví smutni a zavistiví lidé vypadají v reálu

+1/−2
4.9.2015 14:00

Z61d70e48n84ě46k 10M43a71š21e94k 7652848235944

Ne, to by skutečně možné nebylo. Potkávám dost jiných hlupáků a nevychovanců.

+2/0
4.9.2015 14:11

H50e96l80e79n90a 73Č41í16ž76k92o59v38á 9481621532758

Ale prosím vás... V případě rozporů okolo pana Hrušky přece nejde o hájení vysoké gastronomie. Sama většinou, zejména v týdnu, vařím zcela obyčejně, z obyčejných, tradičních surovin. Pokud ovšem někdo považuje perkelty, dušené hovězí, pečené kuře, dušenou mrkev či květákový mozeček za vysokou gastronomii, tak jsem asi vážně v jeho očích kulinární snob. Snad i proto, že pojem "rohlíková pizza" prostě nechápu a chápat odmítám. Buďto si zajdu na pizzu opravdou, a pokud si to nemůžu dovolit, tak si na ten rohlík prostě natřu žervé nebo máslo, hotovo a šmytec.

A ta rychlost? Víte, kolik teplých jídel si můžete připravit dílem několika minut? Co takhle třeba volská oka, míchaná vejce, brambory s tvarohem, teplý jablečný kompot, palačinky? To všechno jsou obyčejné, nutričně hodnotné pokrmy z laciných surovin, žádný luxus.

+7/0
4.9.2015 13:43

Z94d87e96n52ě60k 12M26a96š55e47k 7762938835924

Samozřejmě. Nehledě na to, že na internetu jsou tisíce zajímavých receptů a zadarmo. A bez hrušek.

+3/0
4.9.2015 13:53



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.