Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M92i23l37a33n 71S28t60e83h46l32í81k 7590609733271

Láďa Hruška, Leoš Mareš, Petr a Pavel Novotní. Většinou bulvár nejhrubšího zrna. A Ožuch na to pochopitelně skočí.

+1/0
7.9.2015 9:49
Foto

D66a39v11i12d 51H58o27m46o19l11a 4902532949753

Pizza je pizza a rohlík je rohlík. Rohlíková pizza je blbost, leda snad, kdyby pizzové těsto natřel rajčaty a na to položil rohlík. To je ovšem z gastronomického hlediska perverze nejhrubšího zrna.

Závistivý rozhodně nejsem, přeji úspěch každému, nicméně myslím, že každý by měl vynikat v tom, co opravdu umí. A pan Hruška rozhodně neumí vařit a jediné, co těmito perverzními recepty dosahuje, je totální degradace gastronomie a navíc podpora špatných stravovacích návyků.

+1/0
7.9.2015 9:20
Foto

D66a56v14i18d 67Z98á15p33a53l 9965795787482

Konečně o Hruškovi napsal někdo, kdo nemá mindrák. Není to umění, není to gastronomie, ale sám jsem nahlédl a divil jsem se, že žádné vyložené prasárny tam nejsou. Prostě normální obyčejná kuchařka, která se bude jen víc prodávat. ;-)

0/0
6.9.2015 17:47

J58i49ř16í 91S90v72o63b97o19d63a 2603259789113

Pan Hruška umně využil situace na trhu gastronomie. Je to dobrý podnikatelský záměr. Byl úspěšný, to se v České republice neodpouští. ;-D;-D

+1/0
4.9.2015 21:33

L69u42b56o15š 70Č55e75r78n33ý 6759359177768

Trh gastronomie? Víte vy vůbec co to je?

+1/0
4.9.2015 23:02

R46o86m90a51n 61S45t66o36n73e54k 1139813889431

vaření pana hrušky je urážka gastronomie

+1/0
6.9.2015 20:29

B60e86d54ř44i74c20h 93M44a77r76j27a56n13k22o 6510727683147

Vážený autore, to co dělá pan Hruška, je naprostá degradace gastronomie. Nic jiného k tomu nelze říci... Magdaléna Dobromila Rettigová a Vilém Vrabec se obrací v hrobě.

A nyní vážně. Pan Hruška se inspiroval dobou tzv. Protektorátu, kdy se kvůli nedostatku různých potravin dělaly náhražky-místo kávy pražené žito atd. Dále využil současného trendu uspěchané doby, kdy ani na jídlo není čas. Dříve se u stolu scházela celá rodina a společné jídlo bylo událostí. To bohužel se dnes nepěstuje a pan Hruška na tom šikovně vydělává.

Zdůrazňuji, že se nepovažuji za závistivého Čecháčka!!!!!!!!

+5/0
4.9.2015 16:14

L12i62b51o37r 85S69l75i29v79a97n95s27k26ý 9218114677381

Obsahuje Láďova kuchařka i Váš recept na vlčáka na smetaně?

+2/0
4.9.2015 14:17

B57e39d58ř89i83c77h 98M87a75r61j36a52n51k49o 6390607573897

A co teprve psíčková či kokršpanělský ptáčky......;-D;-D;-D

+1/0
4.9.2015 16:01

M20i34c63h75a24l 76O27ž65u75c58h 6274706634226

Knihu jste neviděla a mluvíte o tom, co tam je či není. Až půjde kolem knihkupectví, tak nahlédněte. Jsou tam samozřejmě promyšlenějsí recepty. Na jogurtových řízečcích nevidím nic špatného a spousta dívek z mých vrstevnic neví ani, co to perkrlt je. Kniha je právě pro takové lidi. Rohlíkové pizzy nejsou o nic horší nebo lepší než nějaké slané pečivo z listového těsta. Chutná to dobře a to jedinné mě zajímá. Taky si rád dám něco opravdu úžasného, ale proč nevyužít pár dní staré rohlíky?

+1/−2
4.9.2015 13:51

M24i78c30h31a31l 24O85ž88u10c43h 6284366884286

Toto bylo mířené paní Čížkové

+1/0
4.9.2015 13:56

H50e15l16e90n57a 34Č53í61ž23k91o62v98á 9711221232868

Jo, knihu jsem neviděla a ani ji vidět nechci. Jestli někdo neví, co je to perkelt, tak nemá studovat knihy za dvě nebo tři stovky, ale má se zeptat babičky, matky nebo tchyně. Protože perkelt je když... vezmete máslo, olej nebo sádlo (co je komu libo), na to hodíte pár cibullí (nakrájených nebo nastrouhaných, opět jak je komu libo), asi tak po minituce na to nasypete kostičky masa (hovězí, vepřové, skopové, jehněčí, rybí, drůbeží... opět jak je komu libo), pět minut to opékáte, aby se maso zatáhlo, pak na to nasypete nakrájená rajčata a papriky, zasypete to paprikou (myslím kořením) a pak to hodinu až dvě (podle toho, co máte za maso) necháte spánembohem existovat, maximálně to mírně podlijete. Neexistuje snad jednodušší pokrm (je to vlastně jen ragú, které stejně tak dobře může dělat s jakoukoli zeleninou, houbami, nebo kořením).

Ale nejde o to, že je to jednoduché, ono to totiž je "normální" jídlo, které zvládne každé desetileté dítě, pokud ho neodháníte od plotny.

A k těm jogurtovým řízečkům: já na nich tedy jednu zásadní špatnost vidím, totiž znehodnocení jogurtu. A využití pár dnů starých rohlíků? Nevím, ale předpokládám, že normální člověk snad odhadne, co se doma sní a nekupuje nadbytečně mnoho rohlíků.

+3/−1
4.9.2015 14:51

M72i96c41h15a30l 37O63ž49u59c23h 6714836454446

Je z vás cítit velký mindrák :)

+1/−4
4.9.2015 15:29

H34e19l69e36n18a 50Č15í65ž56k71o58v24á 9161171172448

Mindrák z čeho? To mi tedy vysvětlete.

+4/0
4.9.2015 17:09

P50a87v56e94l 22H89e71k 8487686373421

Celkem bych pomlčel oč je horší či lepší rohlíková pizza vzhledem k tomu co se dnes snaží vydávat za rohlíky.

0/0
4.9.2015 15:37

Z32d55e23n10ě44k 91M86a82š22e93k 7162648505374

Láďa Hruška obratně zpeněžil recepty, které mu zdarma poslali důvěřiví hlupáci. Proto je jen v pořádku, když část zisku odvádí seniorům.

Letmo jsem zaznamenal, že na Primě? bude mít svůj pořad, něco jako byl receptář Přemka Podlahy. V upoutávce buntošil, aby mu lidé posílali svoje nápady a "vychytávky". Takže za rok, za dva, se dočkáme nové knihy - Báječné nápady Ládi Hrušky.

+4/−1
4.9.2015 13:51

M57i89c34h96a85l 85O74ž91u63c11h 6804216954756

Závistivej čecháček.

+1/−3
4.9.2015 13:52

Z96d75e46n79ě94k 50M70a72š69e88k 7462308105514

Těší mě, Mašek.

+6/−1
4.9.2015 13:56

M16i91c97h32a97l 36O14ž96u56c14h 6364606204596

Ou jsi mě úplně zničil :) bylo by možné se potkat, rád bych někdy viděl, jak takoví smutni a zavistiví lidé vypadají v reálu

+1/−2
4.9.2015 14:00

Z46d12e67n54ě16k 87M70a32š42e94k 7612908375894

Ne, to by skutečně možné nebylo. Potkávám dost jiných hlupáků a nevychovanců.

+2/0
4.9.2015 14:11

H82e39l78e92n76a 69Č65í73ž76k24o49v71á 9701241362308

Ale prosím vás... V případě rozporů okolo pana Hrušky přece nejde o hájení vysoké gastronomie. Sama většinou, zejména v týdnu, vařím zcela obyčejně, z obyčejných, tradičních surovin. Pokud ovšem někdo považuje perkelty, dušené hovězí, pečené kuře, dušenou mrkev či květákový mozeček za vysokou gastronomii, tak jsem asi vážně v jeho očích kulinární snob. Snad i proto, že pojem "rohlíková pizza" prostě nechápu a chápat odmítám. Buďto si zajdu na pizzu opravdou, a pokud si to nemůžu dovolit, tak si na ten rohlík prostě natřu žervé nebo máslo, hotovo a šmytec.

A ta rychlost? Víte, kolik teplých jídel si můžete připravit dílem několika minut? Co takhle třeba volská oka, míchaná vejce, brambory s tvarohem, teplý jablečný kompot, palačinky? To všechno jsou obyčejné, nutričně hodnotné pokrmy z laciných surovin, žádný luxus.

+7/0
4.9.2015 13:43

Z57d47e12n28ě62k 10M74a96š66e55k 7142248645174

Samozřejmě. Nehledě na to, že na internetu jsou tisíce zajímavých receptů a zadarmo. A bez hrušek.

+3/0
4.9.2015 13:53





Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.