Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

víte co souhlasil byste aby současně s tím domkem oné babičky byl odstraněn také váš dům? co byste pro ostatní neudělal

0 0
možnosti
OM

Rv Za víc mi nestojíš.

1 0
možnosti
MR

Tak to je zvrácenost, těžba hnědého uhlí už nevyžaduje tolik zaměstnanců, ročně dochází  na několik desítek lidí propouštění a jeden důlní revír zaměstnává cca 800 lidí. Navíc na Ostravsku kde je kvalitní černé uhlí se zavírají doly kvůli rentabilitě. 

Zbylá ložiska se mají nechat na horší časy, když dojde ropa. Navíc máme velké vývozy elektřiny a spalování hnědého uhlí jsme už si vlastně předplatili ve fotovoltaických elektrárnách, či spíše tvrdě doplácíme ... .

Těžba hnědého uhlí na severu je už takto draze vykoupena náklady z fotovoltaických elektráren. Jestli chtějí těžit tak ať následně dotují výrobu této elektřiny ... .

1 0
možnosti
JB

Zvrácenost to možná je, ale hlavně také od Vás, "zelenino".

Takže obyvatele vystěhovat až dojde ropa? Tím to jen odsouváte.

Draze vykoupena fotovolt. elektrárnami. To je od Vás, zeleného od hlavy až na zem, velice vtipná poznámka.

0 3
možnosti
JM

Já netrpím, neznám ani nikoho, kdo by trpěl nedostatkem uhlí. Uhlí je přebytek, zlevnilo natolik, že se doly zavírají. Elektrickou energii vyvážíme. Pokud trpím, trpím z opačného důvodu. Žiji na severu a v noci kvůli smogu nemohu otevřít okno. Pokud někdo uvádí chabé důvody, jste to vy, pane Ožuch. Nic nebrání důlním společnostem nabídnout lidem za jejich pozemky takovou cenu, že neodolají. Měli na to dost času.

6 0
možnosti
JR

J21a46n 86R23á53ž

29. 1. 2015 17:43

Jízlivě sleduji reakce zelených ekoteroristů. Na jedné straně pochopitelně brání prolomení těžebních limitů a na druhé straně  bojují proti dostavění Temelína. To je schýza jako vrata!

 

Co to je za pitomý argument, že je v zájmu státu, když soukromá společnost  těží za legrační licenční poplatky uhlí na soukromém pozemku, majiteli pozemku nedá podíl na zisku a vydělává tím svým akcionářům miliardy? 

Když se Mostecká uhelná domluví s občany Jiřetína, že jim postaví nové domy i s občanským vybavením, a oni s tím budou souhlasit, tak prosím. Jinak bourat Jiřetín v žádném případě!

P.S. Český paradox: Když  má americký farmář na svém pozemku uhlí, stane se miliardářem. Když má český farmář na svém pozemku uhlí,  stane se z něj chudák a z Tykače miliardář.

13 0
možnosti
JH

J48i77ř54í 31H77o48r93á95k

29. 1. 2015 16:58

Ano prolomit limity. Ale postavit někde o pár kilometrů dál novou obec, dům vedle domu jak dnes stojí v Jiřetíně. Opět každý bude mít stejné sousedy stejně velký dům a stejně velký pozemek. To vše na náklady těžební společnosti. Jinak nic.

5 1
možnosti
AJŘ

To bych možná brala, bydlet v Jiřetíně;-D.

0 0
možnosti
PT

P22e16t11r 42T40o44m52e69k

29. 1. 2015 16:54

A co takhle vyhnat z domova tebe. Ve veřejném zájmu je aby tak bezohlední lidi jako jsi ty se vůbec nesměli projevovat.

6 0
možnosti
MK

Jasne, vyzenme lidi z jejich domovu. Kdyby vlada mela koule, tak by rozehnala tu demonstraci horniku

5 0
možnosti
Foto

Odboráři (a soudruh Středula spešl), jsou normální gauneři sprostí. Vyděrači.

3 0
možnosti
Foto

Máte v blogu několik nepřesností

1/ podle odborníků a podle dosavadních energetických koncepcí uhlí nepotřebujeme

2/ často se omílá nezaměstnanost, ale fakt, je ten, že naopak hrozba prolomení limitů je brzdou pro rozvoj regionu. Ten svou polohou může být velmi zajimavý pro sousední němce, ale až dojde ke konečnému řešení a útlumu těžby-tedy z hlediska pracovních míst by naopak bylo lepší odepsání těch zásob-to by dalo zelenou investorům

3/ nedotklo by se to jen orního Jiřetína, ale i sousedního Litvínova..., zničilo by to životy desítkám tisíc lidí-za to to uhlí nestojí

4/ Ani uhlí za limity nijak neřeší nši energetickou potřebu. realita je taková, že se neobsjdeme bez jádra a s ním to uhlí vůbec nepotřebujeme

7 0
možnosti
MO

Souhlasím s tím, že jádro je nejlepší řešení ale.....

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS